Utforska

greytogreen-Mars-2015-

Delta i en 2-dagars workshop och träffa andra

Övningarna vi gjorde på greytogreen™ fungerade jättebra i en blandad grupp av deltagare. Det var en rolig bonus att jobba tillsammans med människor från andra branscher och med helt olika erfarenheter än vad jag själv har.
Kristina Lang Falck, numera IKEA

Är du nyfiken på greytogreen™? Du är inte ensam. Enklaste sättet att prova greytogreen™ är att delta i en tvådagars öppen workshop. Där träffar du deltagare från andra företag, branscher och funktioner. Det brukar vara mycket uppskattat att få träffa deltagare med kanske helt andra erfarenheter än ens egna, vilket brukar ge nya perspektiv.

greytogreen-jan-2015-kornheddinge

Vem har gått? Här är 5 kategorier vanliga deltagare på öppna workshops:

 1. Nyckelpersoner som vill ha nya perspektiv och träffa deltagare från andra företag.
 2. Spanare. Som spanar in om greytogreen™ kan vara något för företaget innan de gör en större satsning och/eller för att skräddarsy en kommande insats för fler på företaget.
 3. Konsulter som letar efter ett klokt koncept och funderar på att bli certifierade själva
 4. Företagsuniversitet som ser greytogreen™ som en möjlig utbildningsmodul och vill testa
 5. Ensam- eller fåmansföretagare Lätt att glömma bort sin egen utveckling.

De har bland annat följande roller; IT-konsult, VD, styrelseordförande, säljchef, Key Account, HR-chef, VD-sekreterare, fastighetschef, projektledare, ekonomikonsult, teknisk chef, specialist, styrelseledamot, delägare, utvecklingsansvarig, kundtjänstansvarig, förskollärare, lärare, rektor, konsult, utbildningsansvarig, energiexpert, arbetsledare, transportledare, ekonomichef, ekonomiassistent med flera!

Vad innehåller en öppen workshop?

Den öppna workshopen består av två dagar, gärna i kombination med en indidividuell uppföljning 1-2 månader efter workshopen, där vi fokuserar på individens unika utmaningar och kopplar dem till modellen. Du kan se dagarna som två legobitar. Viktigast är att koppla insatsen till det som är målet med själva investeringen för att skapa affärsnytta. Låt oss träffas för att diskutera vad som är viktigast för just ert företag och var legobitarna passar in i det ni bygger!

 • Choices & Results (1 dag)

  Hur kan vi som individer/team/ledare göra medvetna val och skapa resultat? Under dagen fokuserar vi på modellen som stöttar oss i att hantera oväntade eller utmanande situationer vi ställs inför. Både i vårt arbetsliv och livet i stort. Dagen innehåller kloka och väl valda exempel och har plats för diskussion och inte minst reflektion! Antingen kan dagen avslutas med en individuell reflektionsuppgift, eller exempelvis befintliga utmaningar för några team. Målsättningen är att varje deltagare har med sig någon insikt, liten som stor som kan göra en skillnad.

 • Pure Motivation (1 dag)

  Vi tar ett steg till. Vilken är vår potential och hur kan vi utveckla den? Som individ/team/ledare? Vad är det som verkligen driver oss, och hur kan vi koppla dessa styrkor till vårt arbete? Vi tränar på modellen denna gång med lite större frågor. Vi stiftar bekantskap med hjärnspöken, för vad kan väl stoppa oss från att göra det vi verkligen vill? Team eller avdelningar som har gått Pure Motivation kan se fram emot ett mer kreativt sätt att arbeta tillsammans.

Ett tips: Det är möjligt att skicka flera nyckelpersoner till olika öppna workshops under en längre tid och sedan göra en uppföljning när alla i t ex en ledningsgrupp har gått. Då får varje individ med sig egna exempel och kan öppna upp på ett annat sätt än tillsammans med kollegor som man träffar på varje dag.

”Vi har skickat alla våra chefer i ledningsgruppen på greytogreen, en efter en. Det har gjort att vi sakta men säkert fått samma språk i ledningsgruppen för komplexa frågor som blir lättare att lägga på bordet.” Maria Säterdal, VD Växjöbostäder

 

Php-implementation