Affärsnytta

Duni-Workshop-Choices-and-Results

Ett NYTT koncept för nyfikna och modiga som ser potentialen hos sina medarbetare!

Det behöver inte finnas ett (medvetet) problem för att dra nytta av greytogreen™! Tvärtom. Vi vet att när ledare ser en potential i att medarbetare ständigt utvecklas då vet de, att en insats för att ge dem de rätta förutsättningarna gör stor nytta. Ett team som får samma språk och en gemensam tankemodell för att lyfta fram viktiga frågor och som tränat på tekniken vid ”små” situationer, vet vad de kan göra när det händer något större. Det handlar om att vara före och därmed förberedd.

”Under dagen med Birgitta fick vi se och träna en modell,  som är enkel att ta till sig och börja använda. Vi jobbade först färdiga fall, och avrundade dagen med att ta tag i vår heta potatis – organisationsförändringen. Och vilket resultat, hela gruppen listade alla farhågor och känslor, sorterade ut fakta och antaganden – twistade och plötsligt kändes situationen helt annorlunda och betydligt mer hanterbar. ” Marie Ålund, VD CEVA Animal Health AB

varfor3

Ta ett steg – till!

Vilken är affärsnyttan med att gå greytogreen™? Eller vad krävs för att vi verkligen ska ta, inte bara ett steg, utan ha modet att ta ännu ett steg?
Det finns en bok i 2 delar; The Forgotten half of Change* som handlar om förändringsledarskap. Den första delen handlar om verktyg, regler, kunskap och erfarenheter. Många ledarskapsutbildningar utgår från dessa.

Den andra delen i boken handlar om beteende, vilja & förmåga, förståelse och insikt samt förändring av attityd och uppfattningsförmåga. greytogreen™ fokuserar på det senare. Det är därför greytogreen™ går utmärkt att använda vid de flesta utmaningar i företag, och vi samarbetar gärna med andra leverantörer för att hitta bästa möjliga affärsnytta för kunden. Med greytogreen™ ger vi möjlighet att fokusera på den ofta ”glömda halvan av förändring”, så att det verkligen händer något.
*Luc de Brandabere, Boston Consulting Group

 

varfor1

Pedagogik oslagbar med viktiga ”3S”

Tid är en bristvara i många organisationer idag! För att utvecklas, behöver vi emellanåt skapa tid att tänka och reflektera. Hur gärna vi än vill i vårt liv, så har genvägar sällan den effekt vi önskar för att verkligen lära oss och ta ett steg. greytogreen™ är en väldigt deltagaraktiv, inspirerande och tänkvärd workshop med plats för diskussion och reflektion. Alla de små och stora insikter deltagarna får under workshopen är en viktig effekt av det.

Vi diskuterar små frågor och situationer först, och fortsätter med lite större situationer i den takt deltagarna behöver det. Istället för att prata OM modellen, tränar vi på den. Ibland med hjälp av olika karaktärer och deras situationer, ibland med våra egna utmaningar eller önskemål. Vi kan också välja situationer som ditt företag eller team står inför för att göra så stor nytta som möjligt.

It is Simple
It is Scalable and
It is Sustainable

Är du nyfiken och vill kika in? LÄNK Se mer här.

”Greytogreen hamnar aldrig på hårddisken i en ”Det här måste jag läsa sen”-fil. Det är en teknik och en vana som sätter sig, vare sig man är medveten om det eller ej. Hela workshopen är som ett träningsläger.”

Php-implementation